«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Популярна таблетка здатна вилікувати синдром розбитого серця

Вчені знайшли нове застосування популярного препарату

Американські вчені провели дослідження, в якому взяло участь десять добровольців. І результати здивували медиків. Виявилося, що властивості відомого препарату досі повністю не вивчені і він здатний на більше, ніж передбачалося до цього. Мова йде про улюбленому знеболюючий мільйонів людей - аспірин. Результати дослідження були опубліковані в спеціалізованому науковому журналі.

З'ясувалося з допомогою добровольців і цікавості американських вчених, що всіма відомий аспірин може врятувати від синдрому розбитого серця. Синдромом розбитого серця в медицині називають психоемоційний стан людини в результаті загибелі або втрати іншим способом близької людини, який був дорогий серцю.

Виявилося, що з цим станом допоможуть боротися лише кілька таблеток ацетилсилициловой кислоти. Небезпека синдрому розбитого серця полягає в тому, що хвороба може супроводжуватися інфарктами, глибокими депресивними станами.

Всього кілька таблеток аспірину зможуть врятувати від цього. Їх потрібно приймати по одній на кожен день. Аспірин є одним з перших антибіотиків, який був відкритий фармацевтами німецької фірми "Байєр" ще в 1913 році. Він успішно застосовувався для боротьби з пандемією іспанського грипу, яка стала причиною загибелі більше 50 мільйонів чоловік.

Однак донині до кінця не вивчені побічні корисні властивості цього старовинного антибіотика. Експеримент зміг підтвердити давню здогад медиків. Американські фахівці довели, що аспірин має також психосоматичну природу впливу на людський організм. Перед вченими стоїть завдання щодо з'ясування механізму впливу антибіотика на лікування синдрому розбитого серця.

За матеріалами

Все буде Україна