«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пожежа у Чорнобильській зоні: Радіаційний фон у Києві втричі нижчий безпечного рівня

Раніше повідомлялося, що в Чорнобильській зоні горить близько 10 га лісу

Після займання лісу в Чорнобильській зоні радіаційний фон у Києві та на промисловому майданчику ЧАЕС знаходиться в межах норми. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"У Києві радіаційний фон становить 10 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год). У місті Чорнобиль радіаційний фон складає 24,1 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон складає 50,7 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год)", – зазначив Чечоткін.

Нагадаємо, 5 червня о 10:10 у Київській області, в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, сталося займання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі на лісовий масив на площі близько 10 га. До гасіння пожежі залучили 29 одиниці техніки та 126 осіб. Зазначалося, що станом на 16:00 авіація ДержНС здійснила 2 скидання води (10,5 тонни).

Раніше повідомлялося, що 28 травня поблизу с. Раденськ Олешківського району Херсонської області сталося займання лісового масиву. Станом на 30 травня пожежа в Херсонській області охопила близько 580 га лісового масиву. Пізніше повідомлялося, що 31 травня займання вдалося ліквідувати.

Все буде Україна