«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пpигoломшливий спосіб вирoщування помідорів: ви бiльше не бyдте купувaти їх в магазині. Зaвжди тaк рoблю!

Завжди так роблю! Існує кілька популярних способів вирощування помідорів. Ви можете купити насіння і посадити їх, щоб почати вирощувати задовго до настання весни, або можете купити вже готові до посадки паростки в магазині. Але є ще один приголомшливо простий спосіб вирощування помідорів, з яким багато людей не знайомі.

Дотримуйтесь наведених нижче п’яти кроків, і у вас обов’язково виростуть соковиті і смачні помідори!

1. Підготуйте контейнери для посадки

Купуйте спеціальну суміш і контейнери, куди в подальшому посадите помідори. У них стануть проростати насіння, тому краще, якщо контейнери будуть широкими. При цьому не потрібно вибирати надто глибокі ємності – коріння не встигне прорости так сильно. Додайте грунтосуміш для розсади, заповнюючи контейнери приблизно на три чверті. Ви можете купити готовий грунт в магазині або змішати його самостійно.

2. Наріжте стиглі помідори

У вас є помідор, який злегка переспів, а тому вже не такий пружний і смачний, щоб його з’їсти? Відмінно! Це ж ідеальний кандидат для посадки! Наріжте його на шматочки по півсантиметра товщиною. Краса тут, звичайно, ні до чого.

3. Посадіть скибочки помідорів

Тонко порізані помідори покладіть в один шар на поверхню грунту, залишаючи між ними трохи вільного простору. Злегка присипте зверху землею, а потім рясно полийте. Тримайте контейнери в півтіні. Грунт повинен залишатися постійно вологим, але не надмірно мокрій.

4. Дайте паросткам більше сонця і пересадіть їх

Насіння помідорів зазвичай проростають через 8-10 днів. Приблизно через два тижні паростки будуть досить довгими. Можете пересунути їх в область з великим освітленням (світло протягом 10-12 годин щодня). Тепер можна садити їх по окремих горщиках. Закопуйте стебло якомога глибше в грунт, підтримуйте вологість грунту.

5. Дозвольте їм вирости

Томати дозрівають від 50-70 днів. Багато що залежить від сорту помідорів і умов вирощування (світло, вологість, температура). Періодично удобрюйте рослини, щоб в майбутньому поласувати смачними томатами, вирощеними власноруч.

 

Все буде Україна