«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Представник команди ЗЕ наговорив лишнього, в мережі палкі обговорення

Послухав на ICTV Олександра Данилюка, представника від Володимира Зеленського. Я раніше чув не раз Олександра Данилюка і в мене була навіть до нього особиста симпатія. Але сьогодні я почув речника не від сучасного європейського політика, а речника від колишньої Партії регіонів.

Той самий набір слів і штампів, я нічого не почув такого, щоб я розумів, що це європейська сучасна команда. Навпаки виступ О.Данилюка мене абсолютно переконав, що Володимир Зеленський, це повернення Віктора Януковича і можливо ще в гіршій формі, бо з Януковичем тоді працював Манафорт і він створював ілюзію Партії регіонів, як європейських політиків. Дай Бог, щоб я помилився, але на сьогодні нічого не говорить про хороше майбутнє України з Президентом Зеленським.

Виталий Нагул
Олександр Олександрович Данилюк (нар. 22 липня 1975, м. Григоріополь, Молдавська РСР) — колишній міністр фінансів України в уряді Володимира Гройсмана.

Державна служба

Данилюк розпочав кар’єру у державній службі у 2005 році коли став економічним радником прем’єр-міністра Юрія Єханурова. Серед іншого займався приватизацією Криворіжсталі, питаннями енергетики тощо.

Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Данилюка своїм радником (поза штатом). З вересня 2010 року, Олександр Данилюк очолював Координаційний центр з впровадження економічних реформ. Він переміг у конкурсі на цю посаду.

Координаційний Центр був аполітичною структурою з розробки та впровадження реформ для поліпшення інвестиційного клімату, зміцнення принципу верховенства права та розвитку відносин з Міжнародним валютним фондом. Внаслідок відсутності політичної волі та інтересу керівництва держави до зміни застарілої системи у 2010—2013 роках, багато розробок Центру залишалися на папері.

Після Революції Гідності та з підписанням Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, розробки Центру стали в нагоді для масштабної програми реформ.

З 17 липня 2014 — постійний представник Президента України в Кабінеті Міністрів України.

З вересня 2015 — Заступник Глави Адміністрації Президента України.

Олександр Данилюк безпосередньо брав участь у підтримці антикорупційних реформ, зокрема розробці законопроекту про Національне антикорупційне бюро, запуск Національної агенції з питань запобігання корупції та впровадження електронних декларацій.

Міністерство фінансів

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету Міністрів України (уряд Гройсмана), у складі якого Олександр Данилюк обійняв посаду міністра фінансів України

За його терміну було реалізовано націоналізацію ПриватБанку. 11 серпня 2016 року заявив, що підтримує ідею скасувати стипендії для більшості студентів і виділяти їх лише як соціальну підтримку малозабезпеченим верствам населення, зокрема дітям-інвалідам та академічні стипендії, які має отримувати обмежена кількість студентів. У серпні Данилюк також підтримав ініціативу зробити на 5 років перерву по сплаті податків на прибуток для підприємців малого бізнесу з оборотом до 3 мільйонів.

7 червня 2018 Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Перед цим відбувся конфлікт з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, зокрема в частині реформування Державної фіскальної служби. 23 травня 2018 року В. Гройсман відмовився призначити Яну Бугримову заступником Данилюка з податкового напрямку та невдовзі прямо підпорядкував собі ДФС, забравши департамент у міністерства фінансів. У відповідь Олександр Данилюк 31 травня надіслав листа послам країн G7, де заявив європейським партнерам: «Бугримову ж призначати не хотіли, тому що Гройсман свідомо гальмує реформу ДФС». Свої слова щодо корупційного лобі в ДФС, Данилюк повторив восени 2018 року.

Пише - startko.co.ua

Все буде Україна