«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Президента не так зрозуміли": Никифоров прокоментував слова Зеленського про те, що Росія намагатиметься окупувати Харків

Прессекретар президента України Сергій Никифоров, коментуючи Радіо НВ слова президента Володимира Зеленського про те, що Росія може окупувати Харків, заявив, що «це був приклад, гіпотетичний сценарій», передають Патріоти України.

«Я думаю, ті, хто тиражують, не читали текст інтерв‘ю, а висмикують цю фразу. Мені здається, цей абзац самодостатній і не потребує роз’яснень», — сказав він.

За його словами, «президент розмірковував про ескалацію». «Але якщо ви питаєте, я думаю, що президент розмірковував про те, якщо, припустимо, буде ескалація, якою вона могла б бути. Це був просто приклад, гіпотетичний сценарій. Тобто він не мав на увазі, що Харків буде окуповано», — сказав він.

Заяву про те, що Росія може окупувати Харків, Зеленський зробив в інтерв'ю газеті The Washington Post, опублікованому 21 січня. За словами президента, це стане початком великомасштабної війни.

«Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися», — сказав він.

Все буде Україна