«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Прийшов час розказати цю історію” – Ганна Маляр про прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель

Цей пост про людину, якій я дещо заборгувала, принаймні морально. А зараз, по своїй хроніці у ФБ я зрозуміла, що прийшов час закрити цей гештальт, розказати цю історію та підтримати.

Що я тільки не прочитала останніми тижнями про Юлія Мендель (Iuliia Mendel) у своєму ФБ. І якби лайливі слова переробляли на цеглу, то вже б вистачило на хмарочос.

Якщо ви мисляча людина і самостійно формуєте свою точку зору, тоді я пропоную вам для об”єктивності історію про Юлію, свідком якої я була.

Кілька років тому, приблизно у 2014 році(точно вже не пам”ятаю), до мене звернулись працівники однієї державної установи. До цього вони вже звертались до правоохоронних органів і судів, але безрезультатно, тому просили порадити їм журналіста-розслідувача, але з умовою, що це мусить бути відважна і гарантовано непідкупна людина. Бо вони мають справу із злочином дуже впливових людей. Там йшлося про схему відмивання бюджетних коштів та ще деякі порушення.

Я тоді звернулась до Юлії Мендель, бо знала її саме як відважну, непідкупну та професійну журналістку. Тобто, я познайомила цих людей, які до мене звернулись, з Юлею.

Вона зробила якісний матеріал, на що пішло чимало часу, і дійсно зачепила впливових осіб. Ті впливові люди почали ворушитись і її розслідування просто зняли з ефіру, хоча вже був показаний анонс програми. Після чого вона написала заяву і звільнилась. 
Хто сам на себе заробляє, добре знає, що таке раптово залишитись без роботи…і підти в пустоту.

Мені тоді було дуже ніяково, і в цьому звільненні я відчувала і свою долю провини. Я розумію, що журналіст сам приймає рішення – братись за матеріал чи ні, але морально і по-людськи, я до цього причетна.

Я радію за професійні успіхи Юлії і бажаю витримати цей потік “доброзичливості”, який обрушився!

p.s. це був проукраїнський телеканал.

prefiksblog.co.ua

Все буде Україна