«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Припинення “епохи бідності””: У Раді висунули вимоги новообраному Президенту Зеленському

Так, голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак заявив, що 21 квітня українці обрали нового президента і головне його завдання – повернути окуповані території і захистити Україну від російської агресії.

Кілька фракцій Верховної Ради України виступили з вимогами до новообраного президента Володимира Зеленського, передає Українська правда.

За його словами, за попередні 5 років Україна отримала безвиз, енергетичну незалежність, домоглася санкцій щодо Росії, поліпшила фінансування армії і багато іншого і ці досягнення треба захистити.

“Сфера відповідальності президента чітко прописана в Конституції – безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика. І президент зобов’язаний дотримуватися основного закону, де чітко зазначено, що Україна йде в НАТО і ЄС. Така воля українського народу”, – сказав Бурбак під час пленарного засідання парламенту у вівторок.

Голова фракції “Народний фронт” відзначив, що новий президент зобов’язаний слідувати цим курсом, а всі спроби капітулювати перед Росією неприпустимі.

“Президент, уряд і парламент повинні разом працювати заради успіху країни. Очікуємо почути від нового президента про заплановані кроки на перші сто днів, перший рік та на весь термін. Тепер Україна як ніколи потребує чесності та реалізму”, – підсумував Бурбак.

Лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко заявив про необхідність прийняти закон про імпічмент, який змусить президента, незалежно від прізвища, бути відповідальним перед народом.

Ляшко також зажадав від нового президента припинення “епохи бідності” – зниження тарифів, підвищення зарплат, пенсій та інше.

Голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк зазначив, що президент – не монарх, а слуга українського народу, тому в першу чергу необхідно зняти недоторканність з нардепів і самого глави держави.

Також він зазначив, що поки від нового президента чекають прозорого оборонного бюджету, безпеки, зокрема енергетичної, закону про руйнування “Роттердам +” та інші кроки в інтересах українського народу.

Про необхідність негайного прийняття закону про імпічмент заявив і представник фракції “Батьківщина” Андрій Кожемякін.

Також він заявив, що від Зеленського чекають фундаментальних змін.

“Від нового президента і нас з вами залежить, чи будуть вони (зміни – ред.) поверхневими і чи призведуть до глобальних змін у майбутньому”, – сказав він.

Все буде Україна