«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ПриватБанк ошелешив таємним рішенням! “Продав борги українців”, гримить скандал!

Тепер завдяки рішенню ПриватБанку боржників почнуть турбувати колектори Державний банк спровокував скандал, таємно продавши колекторським компаніям близько 40 тисяч кредитів своїх клієнтів. Про це повідомляє сайт журналіста Олександра Дубинського і його сторінка в Facebook .

Як з’ясував автор, державний ПриватБанк пішов на рішучі заходи в квітні, відразу після другого туру президентських виборів. Рішення прийняла керівник ризик-менеджменту Лариса Чернишова за підтримки заступника голови правління Галини Пахачук, яка займається питаннями управління проблемними активами. Тепер борги українців передають колекторам “по 5 копійок за 1 гривню.”

“Вона тільки-тільки побудувала свою імперію зі збагачення, де вона і видає кредити і одночасно займається їх погашенням.
«Лорка – золота ручка», як називають її співробітники в кулуарах, контролює трафік по оплаті оцінок заставного та іншого майна. Вона сама обирає компанії-оцінювачі, так як є головою відповідного комітету, сама приймає рішення кому скільки кредитів передати на колекторам, вводячи в оману все правління банку і наглядову раду”, – зазначив Олександр Дубинський.

Журналіст з’ясував формулу, якою керується Лариса Чернишова. За його словами, чим більше вона дозволить видати проблемних кредитів, тим більше ПриватБанк зможе дешево продати їх колекторам і отримати свій відсоток. Планується продати або передати в управління приватним колекторам борги понад 200 тисяч фізичних осіб на суму близько 9 мільярдів гривень.

Приватбанк

Відзначається, що про скандальне рішення журналістам розповів джерело в банку. За його словами, загальна сума проданих кредитів склала 2 мільярди гривень з дисконтом понад 95%. Їх більшу частину складають рахунки на картках. Колекторські компанії, які викупили борги клієнтів, можуть бути пов’язані з міністром юстиції України Павлом Петренко.

Тим часом, борги українців перед ПриватБанком ростуть. Так у 2018 році кредити виросли з 237 до 291,9 млрд грн. Заборгованість клієнтів фізосіб за картковими кредитами збільшилася з 30 до 45 мільярдів гривень. При цьому 8 мільярдів складають борги, посроченние більш, ніж на 360 днів.

Пише - politeka.net

Все буде Україна