«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Прокурор Нюрнберзького процесу, який судив лідерів нацистської Німеччини, заявив, що ув'язнення Путіна у в'язницю - реальне

Останній з живих обвинувачів Нюрнберзького процесу Бенджамін Ференц заявив, що Путін може і повинен постати перед трибуналом у Гаазі. 102-річний колишній прокурор заявив, що дії Кремля та Росії в Україні сьогодні – це злочин проти людяності.

Про це Ференц заявив в інтерв'ю виданню "Mirror".

На думку обвинувача Нюрнберзького процесу, злочини Росії в Україні не викликають сумнівів. Доказів того, що окупанти свідомо знищують цивільне населення та використовують заборонені касетні боєприпаси невиборчої дії – достатньо.

"Злочини, які зараз скоює Росія проти України, є ганьбою для людства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людяності та вбивства. Як тільки злочинців почнуть тягати по судах, ми будемо щасливішими", - заявив Ференц.

Щоб Путін та його оточення постали перед судом, доведені військові злочини мають бути безпосередньо пов'язані з ними. Щоб їх заарештувати, можливо, буде потрібний абсолютно новий уряд - вважає обвинувач Нюрнберга.

При цьому він не сумнівається, що Путіна можна посадити до в'язниці, як свого часу це було зроблено з очільником боснійських сербів Радованом Караджичем.

"Це цілком реально. Все, що нам потрібно - це рішучість зробити це. Вони живуть не на Місяці", - наголосив Ференц, коментуючи перспективи майбутніх звинувачувальних переговорів.

Все буде Україна