«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Проїзд по 8 грн: спливли докази зухвалої брехні київської влади

Вся риторика столичної влади про необхідність збільшення тарифів виявилася черговою "пустушкою"

Столичні комунальні перевізники не планують стрімко підвищувати зарплату своїм працівникам у зв'язку з очікуваним збільшенням доходів від підвищення вартості проїзду. У КП "Київпастранс" до кінця 2018 року очікується збільшення середньої зарплати на 21%, з урахуванням зарплат керівництва. А в КП "Київський метрополітен" і зовсім не готові відходити від фінплану і хочуть обмежитися двома підвищеннями на 5%.

Таким чином, вся риторика столичної влади про необхідність збільшення тарифів на проїзд у громадському транспорті для істотного підвищення зарплат в комунальних підприємствах – виявилася черговою "пустушкою".

Як стало відомо з відповіді Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА) на запит KV, столичні комунальні перевізники планують незначне підвищення зарплат своїм співробітникам в 2018 році.

У листі наголошується, що зараз середній рівень зарплати на підприємстві становить 9214 гривень, а у керівництва – 9390 грн.

Що стосується КП "Київський метрополітен", то за даними департаменту інфраструктури, середня зарплата на підприємстві в першому півріччі склала 12838 гривень, при цьому у керівного складу – 17599 гривень. Підвищення зарплати передбачається в рамках фінплану підприємства на цей рік: з 1 липня – на 5%, а з 1 грудня – ще на 5%.

Джерело

Все буде Україна