«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

РЕЦЕПТ: Квашені помідори як в бочці! Виявляється, навіть в банці на 3 л можна досягнути знаменитого смаку!

Помідори й огірки – наше все, а в квашеному вигляді вони не просто набувають абсолютно новий, досконалий смак, але й зберігаються довгий час. Особливо приємно взяти з собою трохи заквашених томатів на природу, до м’ясних страв, приготованих на вогнищі: печеної картоплі, шашлика, супів, плову і каш.

Всі рецепти заготівлі помідорів по-своєму хороші, але з цим не порівняти. Можливо, вся річ в додаванні гірчиці, листя з плодових дерев і кущів. Кажуть, за таким рецептом готували бочкові помідори, а Тутка розповість, як приготувати квашені помідори в банці.

Інгредієнти:
Помідори – 1, 5 кг
Кріп – 1 шт.
Листя вишні за смаком
Листя хріну за смаком
Листя смородини за смаком
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Гірчичний порошок – 2 ст. л.
Часник – 3 зуб.
Чорний перець (горошком) за смаком
Приготування
Помийте помідори, сполосніть листя і підготуйте простерилізовану трилітрову банку.
На дно банки викладіть листя хріну, вишні та смородини. Потім покладіть парасольку кропу, часник і чорний перець.
Заповніть банку помідорами наполовину, потім засипте сіль, перець і гірчичний порошок. Покладіть помідори, що залишилися, залийте їх водою і закрийте банку капроновою кришкою.
Гарненько струсіть банку, щоб всі інгредієнти перемішалися. Потім трохи відкрийте кришку і залиште помідори на 3 дні при кімнатній температурі.
Після трьох днів закрийте банку і поставте її в темне прохолодне місце на 2-3 тижні.
Саме той випадок, коли в рецепті немає нічого зайвого. Квашені помідори – гідна альтернатива консерваціям. Вони підходять до будь-якої м’ясної страви й ситного гарніру, а тому цей спосіб приготування томатів приживеться у будь-якому домі. Хочете перевірити? Поділіться цим рецептом з друзями!

За матеріалами

Все буде Україна