«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Рецепт Паски зі старого бабусиного зошита. З тим самим запаморочливим смаком і запахом з Дитинства

Класична паска з родзинками і цукатами

Інгредієнти:       Джерело

0,5 л молока,
1 кг муки,
150 г вершкового масла,100 г маргарину,
75 г дріжджів,
2 склянки цукру,
5 яєць,
150 г родзинок,
1 ст. л. ванільного цукру,
цедра одного апельсина,
цедра половини лимона,
1,2 кг борошна.

Приготування


Розчинити у теплому молоці дріжджі. Додати одну склянку цукру і дві-три ложки борошна. Усе перемішати до однорідної маси і залишити у теплому місці. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Коли розчинене тісто збільшиться в два рази, додати до нього м’які масло і маргарин, розтерті жовтки і решту борошна. Добре вимішати тісто, якщо потрібно – підсипати ще борошна. Знову залишити тісто підходити в теплому місці, накрити рушником.

Родзинки потрібно промити гарячою водою. А цедру лимона і апельсина (тільки жовту частину) – натерти. Білки збити до густої піни. Після цього родзинки, цедру і білки додати в тісто і добре вимішати. Знову залишити тісто на 30 хвилин, щоб підросло.

Форму для випічки змастити маслом. Заповнити форму на половину тістом і дати йому підрости, майже до краю форми. Якщо ви не будете використовувати цукрову глазур для прикрашання паски, тоді покрийте верх випічки збитим жовтком. Випікати при температурі 180 градусів до готовності (середня паска випікається 35-45 хвилин ). Перші 20 хв. духовку не відчиняти. Готовність паски перевірте дерев’яною паличкою (сірником, зубочисткою), якщо паличка виходить суха, значить паску можна виймати з духовки.

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна