«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Росія не пропускає на свою територію українців. Перші деталі з кордону..

Прес-секретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив, що протягом 30 листопада на територію Російської федерації не було пропущено 40 громадян України. Про це повідомляє БМ з посиланням на УП.

«Не дивлячись на заяви Росії, що вона не буде вводити дзеркальних дій щодо України, тільки за вчора в Росію не були пропущені 40 українських громадян», – зазначив він.

При цьому Андрій Демченко додав, що прикордонники України (ДПСУ), за минулу добу на кордоні з Росією у в’їзді в Україну було відмовлено 100 громадянам Росії.

«Причини різні … Непідтверджена мета поїздки, частина з них перевищила термін попереднього перебування в Україні, а деякі не мали належних документів для перетину кордону, зокрема, намагалися проїхати за внутрішніми паспортами РФ, хоча за українським законодавством повинні були їхати по закордонному паспорту» , – повідомив Демченко.

Нагадаємо, що з 30 листопада 2018 року голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що Україна на час військового стану не буде пропускати на свою територію росіян чоловічої статі у віці від 16 до 60 років з незначним винятком.

Джерело

Все буде Україна