«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Росія не знає, що таке війна, і я вдячна за це Путіну”: українці, які відпочивають з росіянами на курортах Туреччини та Єгипту розповіли про…

Українці намагаються уникати контактів із росіянами, коли відпочивають на курортах Туреччини та Єгипту. Адже часто між туристами двох країн починаються розмови про політику, через які важко уникнути скандалів і конфліктів. Тому відпочивальники з України намагаються зайвий раз не перетинатися з географічними сусідами.

Детальніше про це OBOZREVATEL розповіли українські туристи.

  • хвалять Путіна

“Туристка з Москви стала моєю сусідкою в Єгипті, ділили одну терасу на двох. Усе було нормально до розмов про політику, які почала вона. “Росія не знає, що таке війна, і я вдячна за це Путіну”, – якось сказала москвичка. Я ж різко нагадала, що її країна – агресор, ніяк інакше. Вона з’їхала з теми, заявивши, що живе поза політикою. Це дратувало мене настільки, що найкращий вихід був просто не ділити з нею один стіл й уникати всіх інших росіян у готелі”, – розповіла OBOZREVATEL Тетяна.

Також дівчина згадує, що, за розповідями сусідки-росіянки, вона спочатку хотіла їхати до Криму, але її зупинили високі ціни. В Єгипет вона летіла через Туреччину, а в Шарм-ель-Шейх їхала 9 годин на автобусі. Через кілька днів після цього з РФ пустили прямі рейси і російських туристів стало в рази більше.

Працівники готелів, продавці й аніматори говорять, що масштабних конфліктів вони між туристами двох країн не спостерігають, однак росіян бачать відразу – занадто гучні. Передусім тому, що не знають міри в алкоголі.

  • занадто гучні

“Я в Туреччині не вперше, але щоб на пляжі були одні росіяни – це щось нове. Відпочиваю одна з дитиною, важко знайти для компанії когось із України. А з тими туристами взагалі не хочеться знайомитися і спілкуватися, ну які в нас теми можуть бути для розмов? Вони постійно п’ють. Малий теж з їхніми дітьми не зміг знайти спільну мову. Конфліктів у мене не було, але сам факт, що їх так багато, мені не подобається, просто внутрішнє відчуття”, – розповіла OBOZREVATEL Світлана.

На узбережжі Анталії уникає тісних контактів із росіянами ще одна українка Владислава. Відпочиває дівчина із сім’єю, тому компанію собі не шукає, однак каже – росіян чутно всюди.

“У нашому готелі коли українці і росіяни перетинаються, то швидше ігнорують один одного. Від них можна абстрагуватися, все залежить від сприйняття і гостроти відчуттів. Але вони дуже гучні. Якщо в ресторані сісти поруч, то доведеться слухати їхні розмови і конфлікти. Але я не хочу загострюватися на таких моментах, тому що в будь-якій країні вистачає таких людей, так само як урівноважених і спокійних”, – розповіла OBOZREVATEL Влада.

  • агресивні росіяни заспокоюються

У Туреччину не на відпочинок, а на роботу вже кілька років літають українські танцівниці. Керівния цієї групи Євгенія розповіла OBOZREVATEL, що зараз у колективі є і росіянки, але всі між собою дружні. За її словами, з туристами з РФ взаємини теж спростилися.

“На початку війни російські туристи могли агресивно покинути шоу, коли дізнавалися, що танцюють українки. Деякі навіть залишали через це погані відгуки в готелі, заявляючи, що до них у такий спосіб поставилися зневажливо. Зараз усі шоу проходять спокійно. А між дівчатами в колективі навіть можуть бути розмови про політику, але штучно”, – розповіла Євгенія.

За матеріалами з сайту obozrevatel.com

Все буде Україна