«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Росія піде на Київ'': у Польщі попередили про глобальну небезпеку

Після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти агресією на Україну.


Про це попередив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час конференції FOTAR у Гамбурзі, передає РАР. "Я знаю позицію німецького уряду, що це - бізнес-проект. Однак, на схід від Одри ніхто у це не вірить", — підкреслив він.

При цьому він поставив риторичне питання: "Так що зупинить Володимира Путіна піти на Київ?".

"Ви будете здивовані тим, кого я зараз процитую, але Ленін якось висловився, що капіталісти такі жадібні, що "продадуть нам мотузку, на якій ми їх повісимо", — сказав Моравецький.

У цьому контексті він пояснив, що Європа платить Росії за газ, а вона вкладе ці гроші у свою армію і незабаром європейцям доведеться бігти за допомогою до США.

Звичайно! Путіну потрібна вся Україна. ЗСУ мають бути готові до всього
На Київ РФ навряд чи піде, але ось загострити ситуацію на Донбасі може
Багато в чому це залежить від результатів виборів в Україні

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Вашингтоні заявили, що мають достатньо інструментів для заморозки проекту "Північний потік-2", але не озвучують їх, щоб не нашкодити Європі у зимовий період. У Росії на це відреагували гнівною заявою, що газопровід буде побудований незважаючи на наміри США перешкодити проекту.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснив, що навіть з огляду на економічну загрозу "Північного потоку-2" українська ГТС продовжить транзит газу в Європу ще мінімум двадцять років.

Джерело

Все буде Україна