«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Російська делегація прибула до Білорусі для переговорів з Україною щодо припинення війни. Усі подробиці

У понеділок, 7 березня, о 14.00 за київським часом має розпочатися третій раунд переговорів між Україною та Росією. Російська делегація вже прибула до Білорусі.

Про це повідомило білоруське видання Belta. Переговори відбудуться у "Біловезькій пущі". Прибуття української сторони очікується у другій половині дня.

Учасник української групи на мирних переговорах із Росією Давид Арахамія підтвердив "Українській правді", що делегація вже в дорозі.

Нагадаємо: раніше учасник української групи на мирних переговорах із Росією Давид Арахамія напередодні третього раунду переговорного процесу назвав дві вимоги Росії, на які Україна не погодиться ніколи. Йдеться про відмову від українського Криму та незалежність так званих "Л/ДНР", які, на думку РФ, мають бути визнані в адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей.

Другий раунд переговорів відбувся 3 березня. Українська делегація не одержала результатів, на які розраховувала. Як повідомляв радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, Україна потребує негайного припинення вогню, перемир'я, а також забезпечення гуманітарних коридорів для мирних жителів.

Після переговорів Подоляк повідомив, що Росія та Україна домовилися лише щодо низки гуманітарних питань, зокрема щодо можливості тимчасового припинення вогню для організації гуманітарних коридорів. Для цього найближчим часом створять канали зв'язку та взаємодії між сторонами.

Як відомо, Росія не дотримала слова і зірвала домовленості про припинення вогню та створення гуманітарних коридорів для евакуації дітей, жінок та літніх людей з Маріуполя та Волновахи.

Все буде Україна