«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Російсько-української дружби немає і ніколи не було – Омелян

У Росію, яка напала на Україну, немає чого їздити.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі “5 канал”

“В умовах війни про будь-яку нормальну співпрацю з Російською Федерацією мови бути не може. Подобається це комусь чи не подобається, але дії України мають бути жорсткими та адекватними. Один з тих елементів, які ми пропонуємо уряду для затвердження, – скасування залізничного пасажирського сполучення. Таким шляхом убезпечимо українців, які все ще на власний ризик їздять до Російської Федерації, від можливості бути викраденим чи потрапити до лап ФСБ або інших правоохоронних органів Російської Федерації. Ми бачимо, що ці випадки почастішали”, – пояснив міністр.

Він додає: “По-друге, і насправді це ключове: якщо ми воюємо – нема чого туди їздити”. 

“Російсько-української дружби немає і ніколи не було. Була або перманентна окупація, або просто масові вбивства”, – сказав Омелян.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в уряді хочуть припинити залізничне сполучення з Москвою. Мова йде лише про пасажирські перевезення. Припинення вантажних загрожує серйозними фінансовими втратами й суперечить міжнародним зобов’язанням України, зокрема, в рамках членства у Світовій організації торгівлі (СОТ).

2017 року для проїзду з України до Росії залізницею скористалися 900 тис. осіб, хоча це уп’ятеро менше, аніж 2013-го. Так торік саме напрямок Київ-Москва став найприбутковішим для УЗ. Дохід становив понад 154 млн грн – майже €5 млн.

Джерело

Все буде Україна