«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Рота закрий, тварюка!" У Києві лікарі познущалися над хворою дитиною, українці розгнівані

У Києві в стаціонарі 1 міської лікарні на вулиці Богатирській стався кричущий інцидент з маленькою дитиною. Як розповіла мама дівчинки Валерія Красневскька, вона потрапила в лікарню через анемії і високу температуру у дівчинки, яку звуть Емма.

За її словами, в першу добу, проведену в лікарні, все йшло добре - дитина здавала аналізи, їй кололи антибіотики і спостерігали.

"На другу добу моїй дитині потрібно було переливання крові - гемоглобін впав ще нижче, температура піднімалася вище і частіше. Кров перелили, фізрозчин і глюкозу теж - дитина ще дві доби проводить під крапельницями по 5 годин поспіль + два рази в день антибіотики. Все вводиться через катетер (це важлива інформація). Коли світло в кінці тунелю з'явилося, гемоглобін трохи виріс (ще б пак, їй влили чужу кров), температура спала", - написала жінка.

Також вона розповіла, що у відділенні весь цей час лежала дитина з кором.

"Кір виявили тільки через добу - весь цей час був контакт. Чому дитина опинилася в звичайному відділенні педіатрії, а не в інфекційному, запитаєте ви? Ніхто не знає", - додала Красневська.

Вона розповіла, що далі у Емми випав катетер, а дитині потрібно було прокапати імуноглобулін від кору.

"Я йду ставити їй новий катетер, але медсестра на ім'я Ніна Тищенко (запам'ятайте це ім'я), цитую, "боїться вводити катетер" малюкові і забирає її в реанімацію. На моє запитання "навіщо в реанімацію" з'явилась відповідь "тому що!" Я йду з Ніною, слухняно плентаюся в коридорі з малятком на руках, доходжу до входу в реанімацію і Ніна забирає у мене дитину, йде і закриває двері, які можна відкрити тільки з внутрішньої сторони. я кричу Ніні слідом "навіщо ви забираєте, я з вами", Ніна мовчки й поспішно йде, двері автоматично зачиняються", - пише мама дитини.

За її словами, далі починається "20 хвилин непроглядного пекла, яке я не побажаю нікому і ніколи". Вона уточнила, що весь цей час її дочка плакала. Спочатку мама вирішила, що це спричинено давнім страхом лікарів.

"Я заспокоюю себе тим, що це скоро мине, їй вставлять катетер і повернуть. Але тут я чую чоловічий голос, який кричить на мою однорічну дитину "Рот закрий, тварюка".

Я кидаюся вухом до дверей, раптом почулося. Але ні! Чоловік кричав на мою дівчинку не один, і не два рази. Після моїх дзвінків в домофон, стукотів у двері і криків я почула "Ану глянь, хто це, якщо її мама - не пускай", - розповіла шокуючу історію мати дівчинки.

Далі, за її словами, Ніна винесла Емму на плечі, без звуків - дівчинка просто не ворушилася.

"Я задала дуже чітке питання: "хто кричав на мою дитину "рот закрий, тварюка"?", Ніна відповіла "це не до мене претензії" і поспішила назад у відділення.

І хоча по дорозі у відділення вона не заперечувала, що це було, в розмові з лікарем медсестра робила очі по п'ять копійок, говорила "Її три мужчини тримали, я ніжки тримала, я булу зайнята и нічого не чула", але провалилася на сакраментальному питанні "може і було, але ЧОГО ВИ ВЗЯЛИ, ШО ТО НА ВАШУ ДИТИНУ КРИЧАЛИ?", чим остаточно визнала факт знущання над дітьми в реанімації лікарні на Богатирській", - написала Красневська.

Вона додала, що на руках у Емми 7 проколів, тому що лікарі не потрапляли в вену, ще два на ногах і один на шиї.

"Коли моя мама під загрозою викликати поліцію з Ніною пішли в реанімацію, Ніна вивела тільки одну людину, а значить бачила його і те, що це відбувалося/.. Ця жінка стояла поруч і не захистила мою дитину, цей чоловік тримав мою 8-кілограмову доньку і кричав на неї "тварюка, рот закрила швидко, я сказав", тому що він сильніший і важливіший у цьому світі", - резюмувала мати дитини.

Вона додала, що знайомі порадили їй забути про цей випадок, тому що "ти не зламаєш систему", але жінка заявила, що вже знайшла прізвища людей, хто тримав Емму, хто кричав і хто ставив катетер.

У коментарях гнівно відреагували на подію: "Кошенятко!!!! Одужання вам. Жахливі люди бувают !!! Не доведи Господь", "Вони постійно це роблять і не тільки вони, це так напевно кругом, важко в вену потрапити, чи нема необхідного вміння. Тому краще в лікарню не потрапляти", "В такі моменти життя не вистачає товариша Сталіна! Одужуйте! ", "С*ки", "Матуся не замовкайте і доведіть розпочате до кінця. Те що вони зробили - це порушення всіх людських законів! Сил вам і усі вас підтримують!!", "Тримайтеся. У всіх країнах є медобладнання, щоб шукати вени. А у нас тільки реформи".

Деякі в даній ситуації встали на сторону лікарів: "Такі всі тут розумні зібралися, кошмар. Лікарі - садисти, сестри - рукожопи... Не звертайтеся тоді за допомогою до установ, лікуйтеся самостійно по інтернету, по бабках бігайте, не доводьте своїх дітей до стану реанімації (а то постійно привозять то обпалених діток, то зневоднених, нагодують невідомо чим, то побитих до напівсмерті, то недоглянутих з глибоко запущеним хронічним захворюванням). Мільйон випадків привозять важких дітей з вини батьків. Однак ж вони не біжать в ФБ і не строчать гнівні пости. Треба буде порадити реаніматологам дитячим теж таким зайнятися, а то у нас в суспільстві тільки медики завжди крайні", "Я Вам дуже співчуваю але те, що Ви пишете про лікарню, це неправда. Реанімація у них сильна і ніхто на вашу дитину такими словами кричати не міг, це ви вже перебрали. І відділення, і фахівці хороші. Знаю це не з чуток, у мене дитина-інвалід і ми часті гості цієї лікарні і не тільки цієї. Не треба людям розповідати неправду".

Пише - obozrevatel.com

Все буде Україна