«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Семен Семенченко: “Моя позиція щодо законопроекту «Про Президента України». Закон – потрібен. Але є кілька «але»…”

Моя позиція щодо законопроекту «Про Президента України». Закон, який регулює повноваження президента України – потрібен. Потрібна також детально прописана процедура імпічменту. Але є кілька «але».

Перше. Люди тільки що проголосували за нового президента. Ми не знаємо який він буде. Все його справи (і хороші і погані) ще попереду. Але люди тільки що проголосували за президента з певними повноваженнями. І відразу ж міняти їх, не давши можливості навіть їх їх отримати – неправильно.

Друге. Ініціатива призначення на деякі ключові посади від Президента передаються «коаліції парламентських фракцій». Це кому? БПП і НФ? Тієї коаліції яка призначила цілу плеяду генпрокурорів, міністрів і голів СБУ результати роботи ми бачимо зараз? Тобто я правильно розумію? І президент не може призначити наприклад будь-якого іншого министра оборони крім того що запропонували фракції коаліції? Які повністю забезпечували той режим мародерства і безкарності який ми бачили всі ці роки? І хто там буде голову министра оборони ініціювати? Пашинський? Барна? Розенблат? Ірина Геращенко? Олексій Гончаренко? Або ті люди які системно саботували всі спроби створити нові слідчі комісії з розслідування Іловайська і Дебальцеве? Розслідувати зловживання в Укроборонпрому? Ну і кого вони подадуть? Всіх тих же самих? і в чому тоді сенс надій українців на зміни? І де тут справедливість? Є ще багато «але».

Але головний висновок такий – я за регулювання повноважень президента. Я за те щоб його повноваження були прописані Законом. Але я проти того щоб це робилося саме в цей час, саме за такою процедурою, саме в такій редакції і саме з такими людьми в коаліції.

Якщо зовсім коротко – голосувати за нього в цій редакції – НЕ БУДУ. І іншим не раджу

Семен Семенченко
Все буде Україна