«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Шантаж “Нафтогазу”: 16 областей України залишаться без газопостачання

Голова НАК “Нафтогаз України” написав лист прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману

Як повідомляють ЗМІ, в листі Коболєв вказав, що в разі, якщо державні регулятори не передбачать у тарифі на газ для кінцевих споживачів плату за використання мереж “Нафтогазу” і його підприємств, від газопостачання можуть бути відключені 129 населених пунктів в 16 областях України. Коболєв заявляє, що “Нафтогаз” є власником об’єктів газорозподільних систем сукупною вартістю 588 млн грн і хоче отримувати плату за експлуатацію цих мереж нарівні з державою.

“Підхід, при якому тільки держава як власник має можливість отримувати прибуток, а інші власники не мають, є порушенням конституційного принципу рівності всіх форм власності”, – наголошується в листі.

За даними НАК “Нафтогаз України”, Національна комісія з регулювання ринків енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) не підвищила тарифи на газ, відмовившись включити в нього нову складову – плату за експлуатацію мереж. У підсумку “Нафтогаз” поки не може отримати від споживачів плату за свої трубопроводи.

Також НКРЕКУ відмовилася реєструвати угоду і встановлювати новий тариф для поки єдиного оператора, який погодився платити за експлуатацію мереж НАК – ВАТ “Донецькоблгаз”, заявивши, що угода між ВАТ і НАК не відповідає українському законодавству.

“Ситуація, що склалася, підштовхує компанію до прийняття заходів, спрямованих на припинення незаконного використання його майна шляхом проведення консервації власних об’єктів газорозподільних систем. Це може привести до відключення від газопостачання 129 населених пунктів в 16 областях”, – наголошується в листі Коболєва на ім’я прем’єр-міністра.

Джерело

Все буде Україна