«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ще в понеділок нічого не віщувало радості, але щойно Україна повністю переломила ситуацію..

У понеділок наші міжнародні партнери в черговий раз вразили своєю беззубою реакцією, заявивши, що вони не вважають, що через події в азовському морі потрібно вводити додаткові санкції проти Росії.

Однак вчора все змінилося. Скасування зустрічі Трампа з Путіним, заяви Німеччини і Британії щодо посилення санкцій проти Росії, ЄСПЛ і Червоний Хрест вимагають надати доступ до наших моряків і негайно повернути кораблі Україні. Франція, Польща, Канада з іншими країнами почали нарешті тиск на Росію.

Як передає  replyua.net , про це у своєму блозі пише експерт реанімаційного пакету реформ Віктор Таран. Він зазначає, що немов якесь диво сталося, що і дозволило за ці три дні поміняти позицію наших міжнародних партнерів. Насправді передували цьому диву кілька кроків України. У понеділок було прийнято військовий стан. Всі ми прекрасно розуміємо, що цей крок, в першу чергу, був зроблений як елемент тиску на наших міжнародних партнерів. І як показав подальший хід подій це допомогло. У вівторок – висадка «дипломатичного десанту» на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм в Брюсселі.

Постійні переговори, консультації, тиск на партнерів з вимогою допомогти Україні. Середа – візит прем’єра до Німеччини, де він провів переговори з Меркель. Починаючи з понеділка президент постійно телефонує лідерів G20 з проханням надати підтримку Україні.

Міністерство закордонних справ в зв’язці з Міністерством оборони оперативно підготували весь пакет документів щодо інциденту. Пакет документів уже пішов в Міжнародний Гаазький трибунал і інші інстанції. Українська діаспора влаштувала ряд акцій протесту перед державними установами з вимогою підтримати Україну. Віктор Таран зазначає, як результат – симпатія усього світу на стороні українських моряків.

Версія Путіна про незаконні дії українських моряків – розсипається. Як бачимо – ніякого дива не сталося. Цей результат став можливим завдяки об’єднанню частини українських політиків в боротьбі на міжнародному фронті, результат активізації суспільства і героїчне мужність наших моряків на судилище, яке їм влаштувала Росія.

Тому потрібно пам’ятати, що кожен раз, коли в кризових ситуаціях ми хочемо сподіватися на диво – варто не чекати і панікувати, а просто виконувати якісно свою роботу.

Все буде Україна