«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Що значить “трошки” посунули Коломойського: Укрнафта за рік збільшила прибуток в 65 разів!

За 9 місяців 2018 року Укрнафта тільки податків сплатипа на 11,6 млрд. Виникає питанням, скільки ж коштів було виведено на сторону за час керівництва компанією людьми олігарха, в котрій Коломойський став мінорітарієм за прем’єрства Юлії Тимошенко ПАТ Укрнафта за підсумками 2018 року одержала 6 628 млн грн чистого прибутку, тоді як за 2017 рік – 101,7 млн грн. Про це йдеться в повідомленні про проведення зборів акціонерів

Компанія планує направити на виплату дивідендів акціонерам 50% чистого прибутку, а 50% – на розвиток.

До 6 травня 2019 року становитимуть список осіб, які мають право на отримання дивідендів. І з 6 травня по 25 жовтня їм виплатять встановлену частину прибутку.

Виплата дивідендів основному акціонерові — НАК Нафтогаз України, якому належить 50% + 1 акція — запланована до 1 липня 2019 року. Раніше повідомлялося, що за 9 місяців 2018 року Укрнафта сплатила майже 11,6 млрд грн податків, в тому числі, 1,1 млрд грн в рахунок погашення простроченого податкового боргу.У 2015-му тодішній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що через цю акціонерну угоду, яку з “Укрнафтою” підписав уряд Юлії Тимошенко, держава втратила право пропонувати кандидатуру голови правління “Укрнафти”. У іншому випадку Коломойський отримував право подавати позов у лондонський суд, а сума цього позову може становити 5 мільярдів доларів. Однак прийняті Радою у 2015 році зміни у закон про акціонерні товариства перекрили дію цією угоди.

У свою чергу блогер Сергій Іванов опублікував документ, яким підтверджує, що ВАТ “Укрнафта” опинилась під контролем Ігоря Коломойського у 2010-му році завдяки Юлії Тимошенко.

“Саме цей юридичний факт запустив механізм всіх наступних подій – маніпуляцій, розкрадань, взаємних звинувачень і наближення політичного колапсу, який, схоже, набув характеру неминучості. Все, що відбувається зараз – це відлуння дій, здійснених українським урядом 5 років тому”, – наголосив блогер.

Пише - patrioty.org.ua

Все буде Україна