«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ситуація. Проспект Правди 58, біля магазину Сільпо. Йду з магазину додому. Не можу пройти, бо пітбуль без намордника і повідка ганяє по дорозі

Давайте зробимо відомою водійку авто Лексус з номерами АІ 2332 НК і за сумісництвом хазяйку скаженого пітбуля.

Ситуація. Проспект Правди 58, біля магазину Сільпо. Час 13:40. Йду з магазину додому. Не можу пройти, бо пітбуль без намордника і повідка ганяє по дорозі й нападає на перехожих. В 10 м від себе бачу чоловіка, що скрутився на газоні. Думала, що його вкусили. Мами з колясками в жасі намагаються втекти іншим боком. Скажений пес продовжує бігати. Його хазайка кричить і хоче його зловити. За хвилин 5 вона нарешті його ловить і б’є разів 15 по морді. Поруч стоїть її перелякана дитина. Дівчинка років 4-5 на вигляд. На моє прохання одягнути на собаку намордника та взяти на повідок, вона почала кричати на мене. Після чого пішла на парковку.

В цей час чоловік на газоні підвівся. Виявилося, що покусали не його самого, а його собаку. Щеня шарпея, яка до того ж є сліпою від народження.

13:50. Я викликаю поліцію.

Сім’я з дитиною, що проходить повз каже, що вже не вперше хамовита хазайка натравлює пітбуля на людей.

На зауваження не реагує і лише погрожує.

Я їй кажу, що викликала поліцію. Вона починає комусь телефонувати і за кілька хвилин сідає в авто й швидко тікає.

Чекаємо поліцію. Проходить 20 хвилин. Знову набираю 102.

Нарешті о 14:24 мені дзвонить патрульний і каже що буде за кілька хвилин. 14:31. Приїхали.

Я стою разом з власниками покусаного шарпея і ми складаємо протокол.

На моє питання чому так довго їхали? Відповіли, що отримали виклик 10 хвилин тому і їхали з другого кінця міста. На весь район лише 4 патрульних авто.

Все, що вони можуть зробити, це скласти протокол і передати його в управління.

А тепер у мене є питання до Національна поліція України та міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова – що має трапитися, щоб поліція мене як громадянина почала захищати? Мене повинні вбити? Скалічити? Лише тоді вони приїдуть скласти протокол?

Чи може якщо держава не може мене захистити, то нехай мені дасть це право зробити самій. Якби в мене був пістолет, то я б не боялася скажених псів і могла б спокійно ходити вулицями рідного міста.

Прошу всіх не залишатися байдужими. Давайте не допустимо, щоб неадекватна особа продовжувала безкарно тероризувати мирних громадян. Непокаране зло зростає з часом. 

Власниця собаки – це та сама пані Левантина Лисовая, яка дітлахам кричала «Вначале заработай денежку, купи машинку, а потом будешь взрослым дядям и тётям указывать как ездить», коли намагалися проїхати по тротуару.

Yaroslava Biruk

Все буде Україна