«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Слава Україні: український журналіст розізлив своїм питанням речницю МЗС Росії Захарову

Український журналіст, Роман Цимбалюк вивів з рівноваги офіційного представника МЗС РФ Марію Захарову питанням про її скандальну оцінку нового привітання ЗСУ "Слава Україні!".

Інцидент стався під час брифінгу Захарової 29 серпня, передає "Обозреватель".

Так, побачивши, що українець збирається поставити їй запитання, спікер МЗС Росії вибухнула коментарями, якими їй все ж не вдалося підколоти Цимбалюка. "Боже, кого ми бачимо! Це Роман Цимбалюк, сам! Роман, ви як серед агресорів проривалися до нас? Нормально дійшли? Відстрілювалися?" — уїдливо звернулася вона до нього.

Однак журналіст припинив спроби Захарової спровокувати його на конфлікт і яскраво відповів на безглузді випади представниці країни-агресора

"У чорних окулярах (дійшов — "24"). У нас, знаєте, теж свої правила. У нас не видають журналістам зброю", — сказав він. Захарова продовжила нагнітати обстановку й уточнила, що мала на увазі не зброю буквально, а слова, якими захищався журналіст.

Цимбалюк, у свою чергу, відповів опоненту, що словами, вже все сказано, і приступив до питання, що цікавило його. "Я хотів у вас уточнити щодо вашої заяви на минулому брифінгу, де ви виступали щодо гасла "Слава Україні! Героям Слава!" і проводили паралель з німецькими привітаннями. І пообіцяли, що ця аналогія буде вписана в стенограму брифінгу. Однак там цього не було. Я дуже уважно дивився, ви все-таки могли б артикулювати, що ви мали на увазі, з чим асоціюється (вітання — "24") у МЗС Росії?" — запитав журналіст, вказавши Захаровій на те, що вона не відповідає за свої слова.

Тонкий тролінг Цимбалюка помітно розхвилював Захарову і вона, не приховуючи своєї розгубленості, швидко завершила діалог з українцем безглуздими виправданнями. "Посилання там. Ну, як немає? Ну що ви, Романе? Звичайно, в тексті є посилання. Дамо, звернемо вашу увагу. Я вам особисто все це відкрию і покажу", — нервово підсумувала речник МЗС Росії.

Джерело

Все буде Україна