«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Слідом за Чехією: ще одна країна Євросоюзу готова видворити російських дипломатів

Слідом за Чехією ще одна країна Євросоюзу допустила можливість видворення з країни російських дипломатів. Влада Литви офіційно заявили, що такий захід розглядається в рамках підтримки уряду Чехії.

Про це повідомляють інформаційні агентства, цитуючи заяву головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріт.

Видання respublika. уточнює, що на даний момент проходять консультації по дипломатичних каналах, яким чином висловити солідарність Чехії в рамках скандалу, який виник між Прагою і Москвою напередодні. При цьому видворення російських дипломатів є однією з розглянутих заходів.

“Президент повністю підтримує зусилля Чеської Республіки щодо скорочення присутності іноземної військової розвідки на території країни-члена НАТО, а також висловлює солідарність з діями чеського уряду”, – заявила радник.

Журналісти відзначають, що Росія повсюдно використовує практику насичення дипломатичних відомств агентами російських спецслужб, які працюють під прикриттям дипломатичних паспортів, проте дипломатами не є.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна