«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смачна закуска для новорічного столу: хрусткі крокети з креветок

Це одна з найпопулярніших закусок світу.

 

Складаючи новорічне меню, ні в якому разі не можна забувати про закуски, адже саме вони розходяться на ура, особливо під ігристі напої. У цьому матеріалі ви знайдете рецепт хрустких крокетів з креветок - кращої закуски на Новий рік і не придумаєш. До того ж креветки відкриються для вас з нової сторони, приємно дивуючи своїм смаком, інформує UkrMedia.

Крокети - це кульки з м'яса або морепродуктів, обвалені в сухарях і обсмажені в олії. Це одна з найпопулярніших закусок світу, яку вважають найбільш замовленою у закладах США, Європи та Азії. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, як приготувати крокети з креветками у вершковому соусі. Такий варіант крокетів можна вважати доречною і смачною закускою на новорічному столі.

Що нам знадобиться:

300-400 г креветок

50 г вершкового масла

90 г борошна

400 мл молока

500 мл рослинної олії

1 лимон

3 яйця

1 пучок зелені

сіль

чорний мелений перець

панірувальні сухарі

Приготування:

Спочатку готуємо соус для креветок. Для цього потрібно на малому вогні розтопити вершкове масло в каструлі. Потім додати туди борошно і перемішати до отримання однорідної маси. Влити молоко і варити до тих пір, поки соус не загусне. При цьому продовжувати помішувати вміст каструлі.

Зняти соус з вогню, вичавити в нього 1/3 лимона, додати 1 жовток, всі очищені креветки (за бажанням їх можна також подрібнити), нарізану зелень. Посолити і поперчити цю суміш і поставити в холодильник на 2 години.

Відокремити в яйцях жовток, виливши його в миску і збивши його. В іншу посудину насипати панірувальні сухарі. Ще в одну миску насипати борошно.

Сформувати крокети з креветочній суміші. Обваляти їх по черзі в борошні, в жовтках, потім у панірувальних сухарях.

Нагріти олію у фритюрниці (можна взяти також глибоку металеву каструлю) до 180 градусів. Обсмажити крокети в киплячій олії впродовж 6 хвилин. Вийняти крокети з олії і викласти на паперовий рушник, щоб у нього вбралися залишки олії.

Ось і все, закуска готова. Приємного апетиту!

Все буде Україна