«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сьогодні народне свято Макаріїв день 1 лютого: що обов'язково потрібно зробити

Що можна і що не можна робити в цей день, щоб не накликати на себе біду.

На Макара було прийнято ходити один до одного в гості.  У цей день потрібно було поставити самовар раніше.  Раніше роздували вугілля валянком, який носив іменинник, але зараз досить просто заварити чай. Він буде лікувальним, допоможе животу, і при різних захворюваннях ШКТ. «Хвороби – не горе, коли на столі чай, настояний на суничному та на смородиновому листs, на колгановомe корінці та в прикуску з медовим пряником.» Ромашка особливо шанується, бо дає тепло і спокій шлунку; вероніка головні болі відводить; листя суниці сили дають; липовий цвіт вселяє в душі піклування про близьких. Звіробій при всяких недугах малою дещицею п'ють, ця трава від 99 хвороб. Материнка, примічено, розум яснить. Золототисячник тягу до життя зміцнює.


У цей день Православна Церква знайшла мощі святого Сави Сторожевського – покровителя тих, хто встановлює замки і тих, хто їх зламує.Тому варто особливу увагу приділити своєму житлу і його безпеці. Перебуваючи вдома не відчиняйте двері незнайомим людям.  Щоб висловити довіру коханій людині - вручить йому ключ від своєї квартири.  так він прив'яжеться до вашого дому, і не захоче його покидати. 
У День Макарія Великого сняться ще й віщі сни. Зазвичай вони віщують благополуччя. А якщо сон приснився вдень, то він до вечора збудеться. Так що саме час відпочити годинку в обід. Коли будете переступати сьогодні поріг, треба сказати: «З дому йду паном, а повернуся в дім боярином.» Тоді у вас буде міцне тіло і розум. Діти, що народилися в цей день, легкі душею, веселі балакуни і фантазери. Їм слід носити алмаз.Пише - znaj.ua

Все буде Україна