«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сьогодні їхав на тролейбусі 7 о 18:10 кондуктор у чоловіка попереду відмовлялася взяти дрібні гроші. Коли...

13 липня, у тролейбусі №7 відбувся інцидент між пасажирами та кондуктором. Остання відмовилась взяти дрібні монети як оплату за проїзд навіть після зауважень пасажирів.

Про інцидент написав на своїй сторінці у Facebook сумчанин Андрій Просяник.

«Доброго дня! Сьогодні їхав на тролейбусі 7 (транспортний засіб 249) о 18.10 кондуктор у чоловіка попереду відмовлялася взяти дрібні гроші. Коли інші особи їй наголосили, що те є не припустимо, почала здіймати галас і заважала фотографувати у загальному транспорті, вдаривши пасажира по руці.

P. S.: Тролейбус — це транспорт загального користування, в якому повинен бути сервіс. Як би в магазині був такий сервіс, чи ми пішли ми туди наступного разу»

Нагадаємо, з 1 липня 2018 року Національний банк України з 1 липня 2018 року припиняє карбувати та випускати у готівковий обіг монети номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

Незважаючи на те, що дрібні монети більше не карбуватимуть, вони залишаються в обігу і продовжать виконувати функцію засобу платежу.

Тобто, якщо споживач приходить до магазину і має дрібні гроші, аби розрахуватися за покупку без заокруглення, то він може це зробити. Також продавець також може дати покупцеві решту, якщо такі монети є у касі.

Дрібні монети будуть у обігу до окремого рішення Нацбанку.

Джерело

Все буде Україна