«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

США "вдарили" санкціями по оборонці РФ - обіцяна Байденом "розплата" не змусила себе чекати

США вводять новий серйозний пакет санкцій проти Росії через небажання Москви співпрацювати у справі про отруєння "Новачком" опозиціонера Олексія Навального.

 Про це оголосило Міністерство торгівлі США 17 березня на своєму офіційному сайті.

ImageВідразу після різких слів президента США Джозефа Байдена про колегу з РФ Володимира Путіна було оголошено про додаткові санкції проти російської оборонки.  Обмеження почнуть діяти вже завтра, 18 березня.

 "Застосувавши незаконну нервово-паралітичну речовину (" Новачок "- ред.) Проти опозиціонерів як всередині країни, так і за кордоном, уряд Російської Федерації грубо порушила зобов'язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї та піддало смертельному ризику як своїх громадян, так і іноземців",  - йдеться в повідомленні відомства США.

 Американці відзначили, що санкції перекриють Москві доступ до секретних технологій США, які можна використовувати, в тому числі, для створення хімічної зброї.

 Санкції торкнуться експорту, пов'язаного з нацбезпекою, виключення для авіації і космосу будуть діяти як мінімум до 1 вересня.  Росія включена в "чорний список" країн, яким заборонено експорт і імпорт озброєння і оборонних послуг.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна