«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Суд над Януковичем оголошує вирок (ОНЛАЙН, ТРАНСЛЯЦІЯ)

Оболонський райсуд Києва оголошує вирок президенту-втікачу Віктору Януковичу.

Оновлено о 14.07. Суд встановив, що Росія вела підготовку до окупації Криму ще до березня 2014 року. - пишуть Факти

За свідченнями секретаря РНБО Олександра Турчинова, які зачитав суддя Владислав Дев’ятко, ціллю Кремля було захопити Крим та Київ, використовуючи сепаратистські прояви у Криму, тимчасову нестабільність нової влади і лист Віктора Януковича до президента Росії про введення військ.

Оновлено о 12.50. На даний момент судді зачитали 60 сторінок з тексту вироку Януковичу. Скільки всього залишилося – не відомо, пише BBC Україна.


Оболонський районний суд Києва в четвер, 24 січня, о 9.00 розпочав оголошення вироку в справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

У залі присутні: головуючий суддя Владислав Девятко; прокурори Максим Крим та Руслан Кравченко; адвокати Януковича Олександр Горошинський, Ігор Федоренко та Юрій Рябовол.

Янукович не з’явився на суд, бо перебуває у клініці після операції, повідомив його адвокат.

Суддя зачитав вирок Януковичу, в якому йдеться, що суд вважає достатніми докази провини президента-втікача в державній зраді, пособництві в зміні кордону країни і веденні війни.

У документі йдеться, що Янукович став знаряддям Росії з легалізації анексії Криму. Мова йде про лист президента-втікача, який він написав Москві.  Прикриваючись проханням нібито легітимного президента, Росія ввела війська у Крим та окупувала цю територію України.

Також суддя процитував лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна. У вироку йдеться, що Янукович усвідомлював протиправність своїх дій.

Покарання, яке призначене Януковичу, ще не оголошено.

Януковича звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених: ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України (держзрада, пособництво в зміні кордону країни і веденні війни).

Читайте: Екс-міністру оборони часів Януковича оголошено про підозру

Янукович може отримати максимальне покарання — 15 років. Саме такого вироку для нього вимагають прокурори.

До слова, Факти ICTV зібрали найважливішу інформацію про справу Януковича.

Фото: УНІАН

Все буде Україна