«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Супрун має намір лікувати українців музикою

Уляна Супрун рекомендує українцям лікувати деякі хвороби музикою

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала чергову пораду українцям, як правильно лікуватися. Вона запропонувала лікувати деякі захворювання прослуховуванням музики. Відповідні рекомендації в. о. міністра розмістила в Facebook.

"Як правило, музичну терапію застосовують додатково в різних видах реабілітації та лікування пацієнтів. Сертифіковані музичні терапевти — це музиканти з досвідом, які добре розуміють, які емоційні реакції викликає музика", - зазначає Супрун.

Вона розповіла, що фахівці підбирають окремий стиль музики, а часом навіть гру на музичних інструментах як терапію для допомоги людині. У своїй рекомендації Супрун посилається на результати Кокранівського огляду досліджень.

Супрун переконана, що музика дає хороший результат у лікуванні депресії, тривожності і стресу, а також допомагає викликати спогади і зменшує хвилювання у людей з деменцією. Так, чиновниця підкреслює, що музика в першу чергу впливає на наш мозок, а разом з цим – на когнітивні функції. Музика допомагає розвивати креативність, вчитися, концентрувати увагу і покращувати пам'ять.

Джерело

Все буде Україна