«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Так виглядає біль: улюблений продукт може вбити вас у спеку

Нізащо не здогадаєтеся, про який продукт йде мова ...

У спеку постійно хочеться якось охолодити себе і свій організм, тому морозиво для багатьох людей стає справжнім порятунком, так ще і неймовірно смачним. Як виявилося, цей продукт завдає організму величезної шкоди в спеку.

Цю інформацію повідомила Мирослава Опришко, гастроентеролог, передає ГолосUA. За словами гастроентеролога, через неправильне зберігання морозива, в ньому починають розмножуватися спори, що і може стати причиною отруєння.

"Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією – вона дуже швидко псується і це проявляється не відразу. Морозиво на перший погляд не несе ніякої загрози - вважається, що в холодному середовищі бактерії не розмножуються (це дійсно так). Однак при цьому не у всіх магазинах, правильно зберігають ці ласощі. Якщо підтануло морозиво і знову було заморожено - воно вже потенційно небезпечно. Адже спори в таких умовах починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння", - заявила лікар.

Також Опришко закликає ніколи не купувати деформоване морозиво в стаканчику або ескімо, яке прилипло до стінки морозильника. Експерт додала, що справи з молочними коктейлями йдуть так само. Молоко, яке довго зберігається на сонці або в спеці несе додаткові ризики. Так, у літній період, найкраще, відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.

Джерело

Все буде Україна