«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Так вирішив Янукович: довкола Почаївської лаври і УПЦ МП спалахнув новий скандал

Міністерство культури України висунуло вимогу скасувати рішення передачі приміщень Почаївської Свято-Успенської лаври у користування УПЦ Московського патріархату.

Шість споруд з комплексу лаври були передані МП у 2018 році, проте відповідне рішення було прийнято ще у 2003 році Віктором Януковичем. Як повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області, в незаконній передачі підозрюють державного реєстратора.

"Встановлено, що представник Міністерства культури, права та інтереси якого порушені, оскаржив у Міністерстві юстиції дії державного реєстратора з метою скасувати рішення про реєстрацію права користування нерухомим майном Почаївської лаври", — пояснили працівники прокуратури.

Нагадаємо, що скандал довкола приміщень Свято-Успенської лаври спалахнув на початку листопада. Депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця опублікував документи держреєстратора, який у 2018році виконав рішення від 2003 року, видане Віктором Януковичем (на той час він був прем'єр-міністром), пише "Укрінформ".

"Він передав у користування заповідника до 2052 року шість об'єктів Почаївської лаври (собори, дзвіницю, келії, архієрейський будинок — загалом 7000 квадратних метрів). Депутат продемонстрував виписку з Держреєстру, згідно з якою споруди Лаври записані на УПЦ МП до 1 січня 2052 року з правом пролонгації", — пояснили у ЗМІ.

Джерело

Все буде Україна