«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Відео. Вадим Новинський: “Ми підтримуватимемо Президента Зеленського, але підемо в опозицію, якщо…”

Опозиційний блок підтримуватиме всі ініціативи новообраного президента України Володимира Зеленського

Спрямовані на припинення війни, заявив керівник парламентської фракції цієї політичної сили Вадим Новинський у коментарі телеканалу “НАШ” після сьогоднішньої зустрічі глав фракцій Верховної Ради із Зеленським.

Політик додав, що закони про виконання Мінських угод має бути якнайшвидше проголосовано, щоб на сході України припинили гинути люди.

“Якщо буде успішний Володимир Зеленський, буде успішним кожен українець. Тому ми сказали, що в усьому, що він робитиме для встановлення миру і розвитку України, ми підтримуватимемо президента. Якщо ж дії президента будуть якось повторювати ту політику, яку вів президент Петро Порошенко – обіцяти і нічого не робити – звичайно, ми будемо в опозиції до цієї політики”, – сказав Новинський.

На зустрічі також обговорювали новий Виборчий кодекс, зазначив він.

“Має бути ухвалено новий Виборчий кодекс. Змішана система виборів до Верховної Ради – це основа для політичної корупції, як під час виборів, так і після виборів, уже в залі Верховної Ради. Ми висловилися за те, щоб був Виборчий кодекс, заснований на пропорційній системі з відкритими списками”, – підкреслив нардеп.

Голова фракції повідомив, що дату інавгурації Зеленського, найімовірніше, буде визначено на пленарному засіданні парламенту 14 травня.

“Питання, яке обговорювали найдовше, – це дата інавгурації новообраного президента України. Згідно із законодавством, це прерогатива Верховної Ради, яка визначає дату інавгурації, але цю дату має бути погоджено з новим президентом. Президент висловив свою думку, він хоче, щоб такою датою було 19 травня. Все це взяли до відома, і 13-го ввечері або 14-го вранці кожна фракція проведе своє зібрання і буде ухвалено рішення щодо цього. І, найімовірніше, 14 числа таку постанову з визначенням дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського буде проголосовано в залі Верховної Ради”, – заявив Вадим Новинський.

Все буде Україна