«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тепер мільйони українців кинуть курити. Ось чому!

В Україні значно подорожчають сигарети

Мільйони українців кинуть палити завдяки плановому підвищення акцизів на цигарки.

Про це заявив генеральний директор Директорату громадського здоров'я Моз України Андрій Скіпальський.

Так, за попередніми підрахунками вже скоро пачка сигарет коштуватиме Україні близько 100 гривень, що значно зменшить цінову доступність шкідливого продукту.


"Навіть підвищення ціни на 5-6 грн в 2019 році продовжить зниження споживання сигарет, відповідно, буде позитивний ефект для всього населення України, переважно курців", - зазначив Скіпальський.
Він також підкреслив, що поки збільшення ціни на сигарети є найефективнішим методом блротьби з курінням.

"Є міжнародна формула, що підвищення ціни на цигарки на 10% призводить до зниження споживання сигарет на 2-5% в залежності від бідності чи багатства країни. В минулому році у нас в середньому зросли акцизи на 30%. Підвищили ціну вище рівня акцизів. у середньому ціна на сигарети зросла на 24% при рівні інфляції 9,8%. тобто в чистому вигляді - на 14%. і ми маємо падіння продажу та вживання на рівні 17%. при цьому надходження до державного бюджету зросли на 10%", - повідомив представник Міністерства охорони здоров'я.

Разом з тим варто відзначити, що завдяки новому білкового сенсора вчені можуть спостерігати за накопиченням нікотину всередині нейронів і стежити за розвитком залежності.

Кожен раз, коли людина вдихає тютюновий дим, молекули нікотину проходять гематоенцефалічний бар'єр і потрапляють прямо в мозок. Тут однією з його мішеней стають ацетилхолінові рецептори, розташовані на поверхні нервових клітин.

Коли нікотин з ними пов'язується, виникає каскад певних ефектів. Одним з них є легка ейфорія. Але цим все не обмежується. Молекули нікотину проникають також в нейрони. Їх рух всередині нейронів залишається досить туманним і недостатньо вивченим.

Біологи створили штучну систему, яка складається з двох білків. Це дозволяє візуалізувати розподіл молекул, які потрапили в клітину. Пише - znaj.ua

Все буде Україна