«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тепло і без дощу: середина вересня тішить прогнозом погоди

Завтра по всій території України опадів не буде, сонячно та відчутно тепліше - таким є прогноз синоптиків, пише Експрес-онлайн.

За даними Укргідрометцентру, 13 вересня на заході - +24...+26, на Волині та Рівненщині повітря прогріється до 27 градусів тепла, на Закарпатті буде аж 29 за Цельсієм! В центрі країни - така ж ситуація, дощу не прогнозують.

Стовпчик термометра у Дніпрі та Кропивницькому підніметься до позначки у +27, в решті областей - 24-26 градусів тепла. Ще по-літньому тепло буде і на сході - тут прогнозують суху погоду, та температуру повітря 26-28 градусів за Цельсієм.

Дутиме південний вітер, 3-8 метрів за секунду. І хоч вода у Чорному та Азовському морях суттєво похолоднішала (до 20 градусів тепла), відпочивальники теж ще потішаться теплу. Завтра на півдні України - +26...+28, лише на Одещині трохи холодніше - 23-25 за Цельсієм.

"Теперішні температури - ще дуже високі, -- каже Олена Донич, начальниця вiддiлу клiматологiї Центральної геофiзичної обсерваторiї.

- А от у далекому 1893 році у Києві уже діставали шуби - температура опустилась до 3 градусів тепла! А у 1905, навпаки - можна було засмагати на Дніпрі - стовпчик термометра показував 32,1 градуса за Цельсієм".

Джерело

Все буде Україна