«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Теpmіново! У 7 областях днями можуть ввести червону карантинну зону! Стало відомо хто під загрозою!

З 1 березня Буковина перебуватиме у червоній карантинній зоні. Через складну ситуацію з коронавірусом максимальні обмеження днями можуть запровадити у ще 7 областях України.

За результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Чернівецьку область віднесли до червоної карантинної зони.

Які ще області опинилися під загрозою

Вінницька,
Донецька,
Житомирська,
Закарпатська,
Запорізька,
Луганська,
Тернопільська.

Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в червоний рівень,
– зазначив Ляшко.

Ситуація на Буковині

У Чернівецькій області червона зона діятиме з 1 березня 2021 року. За словами Ляшка, тенденції поширення захворюваності в області залишаються невтішними.

Тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у «ковідних» лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50 – 60% більше пацієнтів, ніж виписують, розповів головний санітарний лікар.

Середня зайнятість усіх типів ліжок «ковідних» лікарень на Буковині становить 60%. Попри те, що забезпеченість ліжками в регіоні значно перевищує середній по країні, окремі типи ліжок, наприклад реанімаційні, зайняті наразі на 55% на рівні області.

Які підстави для запровадження червоного рівня карантину

рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 людей на 100 тисяч населення;
коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

Джерело

Все буде Україна