«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Ті, хто за Росію, можуть виїжджати!” Президент України Володимир Зеленський виступив з гучною заявою

Якщо в ході проведення деокупації Донбасу комусь із місцевих жителів захочеться виїхати жити в Росію, у них є право це зробити. Таку позицію в інтерв’ю журналістам німецького видання Spiegel озвучив глава української держави Володимир Зеленський. Зокрема, він сказав, що «не став би боротися за людей, які вважають себе тільки російськими».

«Існує думка, що в ОРДЛО велика частина людей хочуть жити в Росії. Але це не відповідає дійсності. Я вірю і знаю, що є люди, які за Україну. Є заблудлі. І нарешті, є ті, хто за Росію. Ті, хто за Росію, можуть виїхати: Росія зараз роздає там свої нелегальні паспорта », – сказав він. Крім того, український лідер додав, що потрібно говорити в Україні, що «я росіянин і це моя земля».

«Але якщо хтось має український паспорт, а після цього додатково бере російський, отримуючи соціальну підтримку і від нас, і звідти, то ця людина збилася зі шляху», – сказав президент.

Як вже раніше повідомлялося, в липні президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, що спрощує отримання громадянства в спрощеному порядку українцям, які раніше жили в будь-якому районі Луганської або Донецької областей.

Все буде Україна