«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Тропічний десерт на швидку руку без випічки та желатину

Привабливий зовні, ніжний рулет з яскраво вираженими тропічними нотками не залишає байдужих. Все тут до банального просто і з гарантованим результатом, інформує Ukr.Media.

Інгредієнт:

  • печиво "Марія" (галетне) — 150 г
  • банан (в ідеалі дуже стиглий) — 1 шт
  • крем-сир — 200 г
  • кокосова стружка — 30 г
  • мед — 1 ст. л
  • дрібні мандарини (в ідеалі без кісточок) — 6 шт.

Приготування:

Подрібнюємо печиво в дрібну крихту. При відсутності блендера це легко зробити за допомогою качалки, попередньо помістивши печиво в пакет. Зручним способом подрібнюємо банан в кашку. З'єднуємо крихту з бананом і ретельно перемішуємо. Загортаємо масу в харчову плівку і відправляємо в холодильник на кілька хвилин.

Крем-сир змішуємо з кокосовою стружкою і медом до однорідності.

Використовуємо плівку для розкочування бананово-пісочного шару. При необхідності переносимо надлишки пластичної маси туди, де її недостатньо. Зрештою потрібно отримати квадратну або прямокутну заготовку. Зверху викладаємо вершковий шар і рівномірно розподіляємо по поверхні з таким розрахунком, щоб краї залишилися не промазаними приблизно на 1-2 см.

Викладаємо очищені мандарини якомога щільніше одна до одної.

Акуратно починаємо загортати рулет, прибираючи плівку в міру формування. Скориставшись цією ж плівкою, ущільнюємо рулет, а потім загортаємо і відправляємо в холодильник не менше ніж на 2 години.

Готовий десерт нарізаємо порційно і подаємо до столу.

Такий рулет зручний і тим, що дає можливість імпровізувати. Ніхто не завадить доповнити його подрібненими горіхами, додати ванілін і навіть какао або замінити вершковий шар сирним. У будь-якому випадку вийде поживно, смачно й оригінально.

Більше подробиць, що стосуються приготування мандаринового рулету, у відео:

Все буде Україна