«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Це зрада, китайці нас підвели!": В Росії відреагували на резонансне рішення Китаю

Китай буквально приголомшив Росію несподіваним рішенням, яке в Москві розцінюють, як акт публічного приниження. Російські користувачі соцмереж взагалі називають подію ганьбою. Аналітики повідомляють, що Китай де-факто приєднався до фінансових санкцій Заходу, - пише Prefiks Blog.

Російські інформаційні агентства кинулися повідомляти подробиці відмови Китаю від підписання угоди з Москвою про розрахунки в нацвалюті, яка готувалася з 2014 року і яку російські чиновники вважали вже практично “вирішеною справою”.

Публічний удар став не просто формальною відмовою, Пекін відмовився підписувати навіть меморандум про наміри.

Російські ЗМІ пишуть, що Пекін фактично оголосив про приєднання до санкцій Заходу проти Росі. “Китай хотя и не вводил формальных санкций против России, но де-факто присоединился к ним: банки КНР отказываются проводить валютные операции с российскими банками, значительно сократили участие во внешнеторговых сделках.”- пишуть російські видання.

Китаю була настільки байдужа реакція Росі, що офіційний Пекін не вважає за необхідне дотримуватися навіть видимості співпраці з Росією, яку в КНР відкрито називають політичним і економічним банкрутом. Однак ще більш знаковою стала реакція російських користувачів, які називають подію зрадою і ганьбою.

Джерело

Все буде Україна