«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ціни на алкоголь 2019: кому по кишені будуть улюблені напої

У серпні, за статистикою, українець міг собі дозволити купити на середню зарплату 111 пляшок горілки


У наступному році не передбачається істотних змін щодо цін на алкогольні напої. За підрахунками спеціалістів, купівельна спроможність українців навіть зросте, у зв'язку зі здешевленням деякої сировини, спиртне стане ще більш доступним.

Істотної зміни у вартості алкоголю в 2019 році не передбачається, якщо Міністерство економічного розвитку не підійме мінімальні роздрібні ціни, а також через підвищення ціни на сировину.

Про це повідомляє директор української асоціації поставщиків торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці в Facebook.


"Згідно з даними Державної служби статистики, в листопаді 2018, в порівнянні з груднем 2017 року, подорожчав весь асортимент алкогольних напоїв. Пляшка вітчизняного пива 0,5 л і пляшка горілки 0,5 л - на 11%, вітчизняного столового вина - на 7% . За рік горілка додала 9,2 грн на півлітровій пляшці, вітчизняні вина - на 3,9 грн на пляшці ємністю 0,75 літрів, а вітчизняне пиво - 1,5 грн на півлітровій пляшці ", - написав Дорошенко. Ціна не переглядалася, так як за останні роки попит на алкоголь, за винятком вина і пива, став знижуватися. Також знизилися в ціні цукор і яблука на 10% і 44%, відповідно.

За словами фахівця, у цьому році зросте мінімальна та середня зарплатня українців, а отже і купівельна спроможність.


"У серпні, за статистикою, українець міг собі дозволити купити на середню зарплату 111 пляшок горілки 0,5 л, тобто на три пляшки більше ніж на початку 2018 року. на кінець серпня вже в минулому році українець міг придбати 151 пляшку вітчизняного сухого вина 0,75 л, або на одну пляшку більше ніж в січні. Ймовірно що і 2019 купівельна спроможність нашої мінімальної і середньої заробітної плати вимірюється в алкоголі зростатиме через те, що його ціна буде рости меншими темпами рівня доходів". - додав Дорошенко.


Таким чином, українці зможуть дозволити собі купит  більше алкогольних напоїв, що сприятиме поверенню до вживання легального спиртного.

Джерело

Все буде Україна