«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Цього чекали всі! Шмигаль запропонував ввести нову соцвиплати для українців

Кабінет міністрів планує розширити програму допомоги по частковому безробіттю. Передбачається, що допомогу надаватимуть безробітним не тільки на період карантину через COVID-19, але через інших хвороб.

Відповідний законопроект №3010а зареєстрований на сайті парламенту, передає «Хвиля».

Ініціатором проекту закону виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначено в пояснювальній записці, «законопроектом пропонується передбачити можливість її (допомога по частковому безробіттю – ред.) Надання не тільки в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавируса SARS- CoV-2, а також в разі встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому і надати право Кабінету Міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, терміни надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги ».

За словами прем’єра, в період нинішнього карантину програма допомоги по частковому безробіттю допомогла вже майже 400 000 українців зберегти свої робочі місця, а роботодавцям – свій бізнес.

“Уряд розробив законопроект, який розширить програму. Ми пропонуємо надати людям можливість отримувати допомогу не тільки в період нинішнього карантину, а й у разі встановлення подібних обмежень через інших захворювань”, – написав Шмигаль в Telegram.

Все буде Україна