«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У ЄС режим Лукашенка назвали співучасником злочинів Путіна в Україні

Європейський Союз розглядає режим невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка як учасника російської агресії в Україні. Йому нагадали, що розв'язана Росією війна є грубим порушенням міжнародного права та Статуту ООН.

Про це йдеться у заяві ЄС, яка прозвучала під час засідання Постійної ради у Відні 7 березня. Її наводить "Укрінформ".

Лукашенко нагадали, що він також несе відповідальність за жертви серед людей, поранення та руйнування.

"Повномасштабна війна президента путіна проти України є грубим порушенням міжнародного права та Статуту ООН і підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність. Історична резолюція ГА ООН минулого тижня показала, що міжнародне співтовариство єдино виступає проти російської загарбницької війни. Росія, за участю режиму Лукашенка в Білорусі як співагресора, несе повну відповідальність за жертви серед людей, поранення та руйнування", – йдеться у заяві.

Євросоюз вимагає до Росії негайно припинити військові дії та вивести всі свої війська з усієї території України. Також країна-агресор має припинити свою кампанію дезінформації та кібератак.

"Ми також повторюємо наш заклик до Білорусі не сприяти російській агресії та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань. ЄС рішуче підтримує невід’ємне право України на самооборону, а також зусилля українських Збройних сил із захисту територіальної цілісності і населення України відповідно до статті 51 Статуту ООН", – йдеться у заяві ЄС.

Все буде Україна