«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Карпатах за добу заблукали відразу п'ять туристів

Чотирьох зниклих львів'ян оперативно розшукали, пошуки німецького туриста тривають

За добу в Карпатах заблукали відразу п'ятеро туристів – чотирьох сноубордистів зі Львова розшукали досить швидко, а пошуки громадянина Німеччини, який загубився в районі гори Драгобрат тривають.

Як стало відомо, 47-річний німець приїхав відпочити у великій компанії друзів, і після обіду 24 січня вирішив самотужки покататися на лижах. Про його зникнення рятувальників увечері повідомили працівники бази, де він відпочивав.

"З ним ніякого зв'язку не було. На жаль, його мобільний телефон був у номері. Пошуки були припинені о третій годині ночі, оскільки існувала досить велика лавинна небезпека. Були знайдені його лижі", – розповіла спікер ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

Рятувальну операцію відновили на світанку 25 січня – шукають туриста чотири гірських пошуково-рятувальних групи. Допомагають і лісники, які обстежують мисливські будиночки.

Місцеві підприємці надали техніку, зокрема, снігоходи. Вертоліт рятувальники вирішили поки не піднімати через погану видимість.

Тим часом, вночі розшукували ще й чотирьох сноубордистів зі Львова, які загубилися в районі гори Гимба – їх вдалося знайти.

"Хлопці повідомили про це самі, вони вийшли на мобільний зв'язок, повідомили, що спустилися по схилу Гимби. Зрозуміли, що заблукали в умовах поганої видимості. Уже о першій годині ночі дісталися до їх місця розташування. Обмороження, переохолодження у них не було", – запевнила Наталія Батир.

У найближчі дві доби очікується третій рівень лавинної небезпеки. Крім туману, в Карпатах будуть ще і хуртовини, а рятувальники попросили туристів утриматися від походів у гори.

Раніше ми писали про пошуки в Карпатах 35-річного туриста, який загубився в районі гори Гимба Міжгірського району ще 6 січня. Пізніше стало відомо, що він вийшов на зв'язок.

Слід зазначити, що в мережі з'явилася інтерактивна карта на основі Google Maps, де відзначені всі хатини, колиби та туристичні притулки в Карпатах, де можна заночувати. Такий ресурс може бути корисний туристам, які заблукали в горах і шукають нічліг, повідомляє - Сегодня

Все буде Україна