«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Києві померли від коронавірусу багатодітні батьки-переселенці

Багатодітна сім'я переїхала в Київську область з Макіївки.

У Києві померли від коронавірусу багатодітні батьки-переселенці

У Києві 29 березня померла багатодітна мати Діана Родікова-Єрмакова, яка боролася з коронавірусом. Тижнем раніше пішов з життя її чоловік, 44-річний Володимир Родіков, який також лікувався від коронавірусу. Про трагедію повідомила в Facebook медик Ірина Солошенко.

Ковід залишив без батьків багатодітну родину переселенців. Вони врятували 8  сиріт

«Володя помер минулої неділі. Діана померла сьогодні. Поліорганне ураження внаслідок коронавірусу. 12 дітей залишилися сиротами. У мене немає слів», - написала вона.

Діана більше тижня перебувала в лікарні у важкому стані, на апараті штучної вентиляції легенів. Як повідомляють в соцмережах волонтери, увечері 28 березня у неї відмовили нирки. На той час ураження легень у жінки склало 95%.

12 лютого 2021 Діану Родікову-Єрмакову нагородили почесним званням мати-героїня.

Подружжя Родікових до 2014 року жило в Макіївці Донецької області. У 2011 році, вже маючи п'ятьох біологічних дітей, вони вирішили заснувати дитячий будинок сімейного типу. Коли дітей в цій дружній родині стало десятеро, задумалися над збільшенням будинку. Однак події 2014 року в Донбасі порушили їхні плани, сім'я переїхала на деякий час в Запоріжжя. Пізніше сімейство переїхало в село на Київщину, де місцева влада допомогла їм з житлом.

Опікунство над дітьми вирішила взяти старша дочка померлого батька сімейства.

Все буде Україна