«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У містах по всій Росії скасовують путінський «парад Перемоги» - небезпечний прецедент для Кремля

Міста по всій Росії починають відмовлятися проводити Парад Перемоги одночасно з Москвою, який Кремль запланував в розпал епідемії коронавирусу на 24 червня. Про це пише російський  ресурс «News2».

парад відміняється

 

«Наприклад, в Ярославлі, Пскові, Саранську, Оренбурзі, Нижньому Тагілі, Петропавловську-Камчатському не мають наміру проводити парад 24 червня. Влада Бєлгородської та Орловської областей, а також Пермського краю оголосила про перенесення заходу в Бєлгороді на 12 липня, в Орлі на 5 серпня, а в Пермі і зовсім аж на 3 вересня », - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це може свідчити про те, що в країні коронавірусна загроза ще не зійшла нанівець. Причому перенесення параду організовують на кілька місяців вперед.

«Дивно це звучить і на тлі того, що наприклад, на ранок 12 червня, в Орловській області було виявлено 109 нових випадків захворювання на коронавірус. Здавалося б, не багато. У Пермському краї - 72, а в Білгородській області - 70. Або ці цифри не зовсім відповідають дійсності, раз глави цих суб'єктів навідріз відмовляються у себе проводити Парад Перемоги? », - підкреслює видання.

Таким чином, влада російських міст не тільки опосередковано підтверджує факт приховування реальної ситуції із коронавірусом і Росії, а й створює небезпечний для центральної влади крок непокори та самостійного прийняття рішень. Тобто незабаром місцева влада взагалі може відмовитись віддавати данину Москві та жити самостійно.

Все буде Україна