«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У московському параді брала участь велика кількість заражених коронавірусом солдат - президент Молдови

Президент Молдови Ігор Додон  після поїздки в Росію на військовий парад вирішив самоізолюватись в своїй резиденції в Голеркань, оскільки у багатьох військовослужбовців, які брали участь у військовому параді, виявили коронавірус. Про це він сказав в ефірі телепрограми "Президент відповідає", в п'ятницю, 26 червня.

Додон про парад у Москві

 

"Я вирішив деякий час провести в ізоляції. 48, 72 години, скільки буде потрібно. Поки не братиму участі в публічних заходах. Але на наступному тижні поїду в Окницю на зустріч ", - сказав Додон.

За словами президента, він двічі здав тест на коронавірус перед поїздкою в Москву. Всі 75 солдатів армії Молдови, які також брали участь в параді, здорові.

"У всій нашій делегації негативний тест на коронавірус. Наші військовослужбовці теж були в Москві, і в жодного з них не виявили коронавірус в порівнянні з іншими країнами, що не буду уточнювати якими. Наприклад, в деяких випадках з 70-80 солдатів коронавірус виявили у 40-50. У нас все солдати, все 75, здорові, міцні ", - заявив президент Молдови.

Додон також спростував чутки, що в його оточенні є інфіковані COVID-19. Він зазначив, що за весь час пандемії був виявлений лише один випадок коронавируса в президентури і 5-6 в службі Державної охорони.

Як відомо, Ігор Додон був одним з небагатьох лідерів європейських країн, які відвідали військовий парад у Москві.

Все буде Україна