«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У ці хвилини! Венедіктова в шоці – вони прийшли! Прямо під вікнами влаштували немислиме!

З 12:00 в суботу, 27 лютого, у Києві відбувається масова акція на підтримку одеського громадського діяча Сергія Стерненка, засудженого до семи років і трьох місяців ув’язнення у справі про розбійний напад на антимайданівця Сергія Щербича.

Колона протестувальників перемістилася від Офісу президента до Офісу Генерального прокурора. Під будівлею активісти запалили фаєри та скандують традиційні гасла.

“Акція перестає бути мирною

Протестуючі почали кидати фаєри прямо у вікна Генпрокуратури”, – пишуть журналісти PavlovskyNews.

“Прихильники Стерненко почали марш до Офісу генпрокурора.

Активісти запалили фаєри. В натовпі лунають вибухи”, – пише Уніан.

“Після традиційного сканування “Стерненко” акція на його підтримку завершена, учасники акції поступово починають розходитися.

Організатори мітингу нагадали, що всіх чекають 9-го березня, коли буде з’їзд суддів.

Над козирком біля входу в офіс генпрокурора, тим часом, піднімаються клуби диму від закинутих туди фаєрів “, – пише Політика страни.

Раніше, організатори акції висунули низку вимог під ОП: У Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка

“Вимоги учасників акції: по-перше, негайно звільнити Стерненка, по-друге, відновити судову систему і перезапустити Вищу раду правосуддя, по-третє, обрати нових членів судових органів шляхом обрання на чесному конкурсі”, – йдеться у зверненні.

“У Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка. Ми закликаємо всіх прийти. 7 березня оголошуємо акцію безстроковою”, – заявили організатори.

Активісти також вимагають у президента Володимира Зеленського перегляду поданих ним до Верховної Ради законопроєктів про реформування судової системи та внесення до них виправлень, про необхідність яких раніше заявляли міжнародні партнери.

Джерело

Все буде Україна