«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Запоріжжі обвалився балкон: потерпіла вимагає компенсації коштів за перенесену операцію

Двоповерхівці вже понад півстоліття, мешканці будинку кажуть, що капітального ремонту не проводилось вже давно

Зранку в понеділок, 13 серпня, балкон обвалився у Запоріжжі, коли на нього саме вийшла 32-річна жінка. У потерпілої – відкритий перелом ноги. Вона у лікарні і вже планує позиватися на комунальників до суду.

Валерій Ротарь показує балкон, підлога якого пішла з-під ніг його 32-річної доньки.

Чоловік одразу ж викликав швидку, у Юлії діагностували відкритий перелом ноги зі зміщенням. "Чотири години робили операцію, зробили операцію, ногу збирали", – розповів батько потерпілої.

Після операції Юлія у травматологічному відділенні. Каже, що тепер не зможе працювати щонайменше чотири місяці. Лікування дороге. В інциденті винить комунальників, які недогледіли аварійну споруду. І хоче позиватися до суду.

"Я хочу, щоб мені компенсували і моральний, і матеріальний збиток. Я на даний момент непрацездатна. Мені потрібні кошти на існування, мені потрібні кошти на лікування", – пояснює потерпіла.

Двоповерхівці вже понад півстоліття. Мешканці будинку кажуть, що капітального ремонту не проводилось вже давно. Навіть після того,як два роки тому у сусідньому будинку вже падав балкон.

"Вони спочатку, ці балкони, неправильно взагалі закріплені. Бічні швелера, і вставляються ці плити. І ось волога потрапляє, і середня частина проржавіла, і у них саме середня частина випала", – пояснює мешканець будинку Олександр Кириленко.

Керуюча компанія, на балансі якої перебуває будинок, від коментарів відмовилася. Водночас у поліції відкрили кримінальне провадження. Якщо провину комунальників доведуть, їм загрожує штраф або до трьох років обмеження волі.

Джерело

Все буде Україна