«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Україна - не "Чорна Африка": "Громадянське суспільство за тиждень зробили те, що ні РНБО, ні Нацрада, ні Міністерство інформполітики не спроміглось за 4 роки", - Mason Lemberg

​Українці люблять покартати себе за недолугість і недоразвиненисть суспільства та його інституцій. Певно саме критичне само сприйняття і допомагає нам рухатися вперед. А трохи оптимізму зробить цей шлях дещо легшим.

На такі розмірковування наштовхує публікація популярного блогера Mason Lemberg. Адже дійсно в порівнянні краще усвідомлюється і місце нашої політичної нації у сучасному світі, зазначають Патріоти України. Отже, мова пану зі Львова.

«В 1994 році в африканській країні Руанді відбувся найбільш інтенсивний в історії людства геноцид. За 2 місяці було знищено мільйон громадян цієї країни і знищено інфраструктуру Руанди.

При повній бездіяльності ООН (але це інша історія). Етнічна більшість країни, народ племені хуту, доля якого складала близько 85%, винищував етнічну меншість - народ племені тутсі.

Цікавий той факт, що на момент геноциду обидва племені говорили на одній мові, між ними майже стерлися культурні відмінності і фізіологічні відмінності. Єдиною різницею між цими людьми були відмітки про етнічну приналежність в їхніх документах.

Чого ж вони нищили одне одного?

Стосунки між племенами були не простими і тутсі під час довгого періоду вважалися привілейованих народом. Хоча скоріше це була привілейована каста. Тому геноцид 1994 року відбувся не на рівному місці, причиною стало багато подій минулих років.

Але основною його рушійною силою геноциду тутсі 1994 року стала діяльність руандійської радіостанції "Вільне радіо тисячі пагорбів" (Руанду називають країною тисячі пагорбів). Протягом цілого року до моменту геноциду і під час нього ця радіостанція відкрито закликала до геноциду тутсі.

А те що ця радіостанція стала основною рушійною силою геноциду - це не моє перебільшення. Це дані наукових досліджень, в результаті яких встановлено прямий і сильний зв'язок між кількістю слухачів цієї радіостанції і кількістю учасників геноциду. Просто в деяких районах гірської Руанди не було нормального покриття. Там де не було доброго покриття цієї радіостанції кількість учасників геноциду була значно меншою ніж там де радіостанція звучала на повну.

З цією думкою погодився також Міжнародний суд по Руанді, який засудив журналістів цього радіо до довічних термінів, незважаючи на "свободу слова" і посвідчення журналіста. Я би багатьом радив законспектувати цей абзац.

До чого це я?

До того, що минулого тижня громадянське суспільство (бо політики сіли на пляшку і бігають туди) висловило свою думку щодо діяльності пропагандистських ворожих, антидержавних і антиукраїнських телеканалів NewsOne і 112, за тиждень зібравши 25000 підписів під петицією про припинення їхньої діяльності, чого за 4 роки не зробили ні РНБО, ні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, ні Міністерство інформаційної політики (за що їм ганьба).

Джерело

Все буде Україна